Onzichtbare beugel - Invisalign

Behandeling met Invisalign, de "onzichtbare beugel"
Invisalign is een nieuwe techniek om het gebit bij volwassenen te reguleren. Met behulp van vrijwel onzichtbare aligners (hoesjes die over de tanden en kiezen klikken) wordt de gebitsafwijking gecorrigeerd

Wij bieden u nu de mogelijkheid uw tanden te reguleren met deze nieuwe techniek. Daarmee worden de tanden in de juiste stand geplaatst, terwijl niemand zal zien dat u een beugel draagt.

Hoe ziet een Invisalign aligner er uit??
De aligner is gemaakt van doorzichtig kunststof en heeft precies de afmetingen van de tanden en kiezen, waardoor het nauwelijks voelbaar is in de mond.

De Invisalign behandeling
Voor een orthodontische behandeling met Invisalign worden eerst (precisie) gebitsafdrukken gemaakt. Tevens worden röntgenopnamen en foto’s van het gebit en van het gezicht gemaakt. Samen met een gedetailleerd behandelplan worden deze gegevens verstuurd naar Align Technology in Californië.

Bij Align Technology worden de afdrukken ingescand zodat een digitaal 3-D model ontstaat. Aan de hand van het meegestuurde behandelplan wordt de orthodontische behandeling gepland, die online wordt ’besproken’ met de orthodontist. Na goedkeuring wordt voor iedere fase een digitaal gebitsmodel vervaardigd. Afhankelijk van de behandeling kan het aantal fasen variëren tussen 20 en 40.

De digitale gebitsmodellen die voor de verschillende fasen zijn gemaakt worden nu door middel van geavanceerde laser-polymerisatie techniek omgezet in kunststofmodellen, waarop de aligners worden gemaakt. Uiteindelijk resulteert dit in een serie aligners voor zowel de onder- als de boventanden. Deze worden door Align Technology naar Nederland gestuurd.
Op sommige tanden of kiezen worden nu eerst kleine, tandkleurige, extensies geplakt die er voor zorgen dat de aligners goed houvast hebben en de gewenste bewegingen goed kunnen laten uitvoeren. De eerste aligner kan nu worden geplaatst

De behandeling is vrijwel pijnloos, de eerste dagen na het plaatsen van een nieuwe aligner kunnen de tanden wel enigszins gevoelig zijn. De gemiddelde behandelduur is 9-18 maanden, maar afhankelijk van de ernst van de afwijking kan de behandeling ook langer zijn.

Het dragen van de aligners
De aligners moeten dag en nacht gedragen worden. De aligner oefent daardoor voortdurend druk uit op de tanden en kiezen zodat de verplaatsing voorspoedig kan verlopen. Met eten en tandenpoetsen kan de Aligner worden uitgenomen Hierdoor blijkt een invisalign® behandeling in de praktijk erg comfortabel. Elke twee weken plaatst u nieuwe aligners, en zo wordt beetje bij beetje toegewerkt naar het gewenste resultaat. Ongeveer 1 x per maand bezoekt u de behandelaar om de behandeling te volgen en kleine aanpassingen uit te voeren.

Kan Invisalign altijd worden gebruikt?
Helaas kan dat niet, want ook dit systeem heeft zijn beperkingen. Daarom zal eerst moeten worden overlegd wat het gewenste behandeldoel is. Daarna kan de orthodontist beoordelen of dit binnen de mogelijkheden van Invisalign valt. In principe is Invisalign alleen geschikt voor volwassenen.

Is een behandeling met Invisalign duurder?
Doordat het productieproces bij Align Technology geavanceerd is en van zeer hoog niveau, zijn de kosten hoger dan bij een orthodontische behandeling die met een vaste beugel wordt uitgevoerd. Maar daar krijg je dan ook wel veel voor terug!


Meer informatie en bijzonderheden over uw specifieke situatie lichten wij graag toe in een consult. Een afspraak hiervoor kunt u maken via deze website of telefonisch.