Wat is orthodontie?

Er bestaan in het vakgebied van tandheelkunde twee officieel erkende specialismen, namelijk kaakchirurgie en orthodontie. Na een opleiding tot tandarts (6 jaar) kan men deze specialismen volgen als fulltime opleiding aan de universiteit en dat duurt 4 jaar.

Kwaliteitseisen orthodontist

Een orthodontist dient als specialist ingeschreven te staan in het Specialistenregister voor Tandheelkundige Specialismen (STS). Elke vijf jaar moet hij zich laten herregistreren.

Waarom orthodontie?

Er zijn twee belangrijke redenen om met een orthodontische behandeling te beginnen. Voor de patiënt is meestal de esthetiek van het gebit de belangrijkste reden. Vooruitstekende boventanden met een grote overbeet, spleetjes tussen de tanden of scheefstand ten gevolge van ruimtegebrek komen vaak voor en kunnen een goede motivatie zijn om met een beugel te beginnen.

Kennis en kwaliteit

Na het succesvol afronden van de opleiding Tandheelkunde, en enkele jaren werkzaam te zijn als tandarts rondde Piet Otte in 1997 zijn specialisatie tot orthodontist af, nauwelijks een jaar later volgde de overname van de praktijk aan de Mauritsstraat, waar de praktijk tot op heden is gevestigd.

Wat doet de orthodontist?

Orthodontist Otte luistert bij het eerste gesprek naar de wensen en vragen van de patiënt zodat een duidelijk beeld ontstaat waarom een patiënt een beugel wil.

Orthodontie voor kinderen

Bij kinderen kan de orthodontist gebruik maken van de groei van het gebit en de groei van de kaken. Daardoor kunnen veel afwijkingen in de stand van het gebit maar ook in de groei van de kaken met speciale apparatuur gecorrigeerd worden.

Orthodontie voor volwassenen

Orthodontie voor volwassenen neemt de laatste jaren gestaag toe. Steeds meer volwassenen willen behandeld worden voor hun afwijkende kaakstand of scheve tanden.

Image

Sint Ignatiusstraat 291,
4817 KK Breda

receptie@orthodontistbreda.nl

076-514 99 33

Openingstijden

ma-di-wo-do
08.30 tot 12.15 uur
13.00 tot 16.45 uur

vrijdagochtend
08.30 tot 12.15 uur

Volg ons op Instagram

logo knmt
logo iso 9001
logo Nederlandse Vereniging van Orthodontisten
logo european orthodontic society