Digitale gebitsscanner

Wij werken met een digitale gebitsscanner voor de vervaardiging van de gebitsmodellen. "Gips happen" is dus niet meer nodig!

De 3Shape Trios gebitsscanner dient het gemak van onze patiënten. De scanner is nauwkeurig, snel en comfortabel. Is de scan klaar? Dan worden de gegevens met een druk op de knop digitaal verzonden naar het tandtechnische laboratorium. Daar zijn ze in staat een perfect model te 3D-printen, waarop uitneembare beugels, verbredingsbeugels, scharnierbeugels en spalkjes gemaakt worden.

3shape logo

Wij hebben gekozen voor het maken van digitale scans omdat:

  • het voor onze patiënten comfortabel is;
  • een digitale scan zeer nauwkeurig is, en de pasnauwkeurigheid van uitneembare beugels of Invisalign® dus ook uitmuntend is;
  • we het milieu op deze manier niet meer hoeven belasten met afdruklepels en chemische afdrukmaterialen;
  • het resultaat van de afdruk direct zichtbaar is. Daardoor kunnen we efficiënter en sneller werken in de behandelingsplanning.

impresion digital en

De komende tijd zullen we bij steeds meer patiënten gebitsscans gaan maken, in plaats van "gips happen". In eerste instantie alleen nog voor de studiemodellen aan het begin van je behandeling. Geleidelijk zullen we daarna de scans ook gaan gebruiken voor het maken van uitneembare beugels, blokbeugels, verbredingsbeugels en scharnierbeugels.