Vóór de behandeling

Tijdens het eerste bezoek of consult zal de orthodontist vragen naar de wensen van de patiënt en vervolgens een klinisch onderzoek verrichten naar de stand van het gebit en de kaken. Het gezicht en het profiel worden bekeken en vervolgens wordt besproken wat de mogelijkheden zijn om te behandelen.

Tijdens de behandeling

De orthodontische behandeling bestaat in principe uit 2 delen: een actieve behandeling waarin de afwijking wordt gecorrigeerd en een nabehandeling om het bereikte resultaat te stabiliseren en te zorgen dat de tanden niet meer terug groeien in de oude stand. De actieve behandeling begint met het plaatsen van de beugel. Daarna vinden controles plaats, doorgaans één maal per 5-9 weken, afhankelijk van het soort beugel en afwijking.

Na de behandeling

Als de tanden en kiezen recht staan en goed passen wordt de beugel verwijderd. Op dat moment is de actieve behandeling afgelopen. Dan begint de nabehandeling om ervoor te zorgen dat het bereikte resultaat stabiel blijft en de oude afwijking niet meer terugkomt.

Digitale gebitsscanner

Wij werken met een digitale gebitsscanner voor de vervaardiging van de gebitsmodellen. "Gips happen" is dus niet meer nodig!

Invisalign - de onzichtbare beugel

Als sinds 2015 zijn wij certified Invisalign provider, dus ruime ervaring met dit innovatieve systeem is aanwezig.

Risico’s en complicaties

Een orthodontische behandeling brengt risico’s met zich mee. Deze zijn over het algemeen gering, en mocht er al een complicatie optreden, dan zijn de gevolgen over het algemeen klein. Deze risico’s zijn dan ook zelden een reden om niet aan een orthodontische behandeling te beginnen.

Beugel EHBO

Neem altijd contact op met de praktijk om ons te melden dat je beugel kapot is gegaan. Ook als je een pijnklacht hebt: bellen! Wij kunnen je dan instructies geven, en een afspraak maken om het probleem zo snel mogelijk te verhelpen. Ook als je dezelfde dag toch al bij ons moet komen is het belangrijk om te bellen.

Veel gestelde vragen

Hier vind je antwoorden op veel gestelde vragen over de orthodontische behandeling.

Image

Sint Ignatiusstraat 291,
4817 KK Breda

receptie@orthodontistbreda.nl

076-514 99 33

Openingstijden

ma-di-wo-do
08.30 tot 12.15 uur
13.00 tot 16.45 uur

vrijdagochtend
08.30 tot 12.15 uur

Volg ons op Instagram

logo knmt
logo iso 9001
logo Nederlandse Vereniging van Orthodontisten
logo european orthodontic society