Onze werkwijze

In onze praktijk wordt alleen met de modernste technieken en de beste materialen gewerkt. Alle nieuwe ontwikkelingen op het vakgebied van de orthodontie worden bijgehouden en waar nodig of gewenst ook toegepast.

Gedurende de patiëntenbehandelingen is de heer Otte altijd aanwezig. Alle apparatuur wordt door de heer Otte persoonlijk gecontroleerd met als doel een zo hoog mogelijke kwaliteit te bereiken in het niveau van behandelen. De assistentes helpen met het uitvoeren van de behandelingen op aanwijzing van de heer Otte.

Voor complexe en meer uitgebreide behandelingen werken wij nauw samen met diverse zorgverleners en specialisten uit andere disciplines zoals kaakchirurgen en tandartsen in een centrum voor bijzondere tandheelkunde, implantologie en parodontologie. Schisispatiënten worden meestal behandeld in overleg met de schisisafdeling van de afdeling Orthodontie van het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Schisis is een aangeboren afwijking van het gezicht, die zich kenmerkt door een spleet of groef in de bovenlip (hazenlip), kaak of gehemelte.